E-Útdíj


GPSPlus kft - mint Bevallási Közreműködő

2013 nyarán Flottakövető rendszerünket jelentősen továbbfejlesztve - a Nemzeti Údíjfizetési Szolgáltató Zrt (NÚSz,korábban ÁAK) szerződött partnereként auditált Bevallási Közreműködővé váltunk. Ez lehetőséget biztosít Partnereink számára az E-Útdíj fizetésére rajtunk keresztül.

Hogyan működik?

A járművek által eddig is gyűjtött útvonal adatokat újra feldolgozzuk, és megvizsgáljuk, hogy a jármű milyen fizetős szakaszokat érintett mozgása során. Ezeket a szakaszokat speciális adatátviteli csatornán eljuttatjuk a hu-go rendszerbe, ahol a megfelelő jármű folyószámlájáról a rendszer automatikusan levonja a szakasz árát - ezzel rendezve az úthasználat jogosságát.

Mire kell nagyon figyelni?

Két nagyon fontos dolog van, ami rendben kell legyen: a járműbe épített GPS egység működőképessége, illetve a folyószámla egyenlege.
Sokan elsiklanak felette, de van egy hatályos ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) a NÚSz és az Úthasználó (tehát Ön), illetve a NÚSz és a Bevallási Közreműködő (tehát GPSPlus kft) között, ami rendelkezik a felekre háruló kötelezettségekről is.

Készülékek

Gyakorlatilag az összes általunk és jogelődünk által gyártott és forgalmazott GPS fedélzeti egység alkalmas E-Útdíj bevallás funkcióra.
Szivargyújtóról ideiglenesen üzemelő eszközt nem fejlesztettünk - továbbra is a fixen beépített eszközök megbízhatóságában hiszünk.

Hírek

2020.11.17-én változott az E-útdíj rendszer fizetős szakaszjegyzéke. Részleteket a Magyar Közlöny 245. számában talál, a 25/2013 NFM rendelet módosításáról. Feldolgozó rendszerünket természetesen aktualizáltuk a rendeletnek megfelelően.

2014 október 1-én megváltozott a Call centerünk hívószáma. Az új szám: (52) 563-404